Синівська громада
Сумська область, Роменський район

СБУ повідомила про підозру адміністраторкам Viber-спільнот, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації на Сумщині

Дата: 23.08.2024 08:16
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Служба безпеки заблокувала незаконну діяльність двох адміністраторок місцевих Viber-спільнот, які систематично поширювали дані про заходи представників територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки у Роменському районі на Сумщині.

Встановлено, що фігурантки відслідковували дані про актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток представниками ТЦК.

Зібрану особисто, а також за сприяння окремих учасників каналу інформацію про місця перебування представників ТЦК зловмисниці «зливали» учасникам інтернет-спільнот для уникнення громадянами України призову на військову службу.

Правоохоронці вилучили у фігуранток мобільні телефони із доказами протиправних дій.

За даними фактами слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру за ч. 1 ст.114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Наразі правоохоронці перевіряють можливу причетність до протиправних дій інших осіб з числа учасників інтернет-спільноти.

Служба безпеки України вчергове нагадує, що перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 15 років ув’язнення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь