БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ВІД ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ
У зв’язку з віяловими відключеннями системи електропостачання, високою температурою у навколишньому середовищі створюється негативний вплив на виробництво та/або обіг харчових продуктів, насамперед, порушується температурний режим зберігання харчових продуктів тваринного походження, які потребують дотримання температурного режиму, що сприяє розмноженню мікроорганізмів та формуванню токсинів. Зростаюча кількість повідомлень про харчові отруєння пов’язано з вживанням харчової продукції, щодо якої порушувався температурний режим зберігання.
З метою профілактики гострих кишкових інфекцій Роменське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області звертає вашу увагу на дотримання слідуючих правил:
- звертайте увагу на температуру зберігання харчового продукту в закладі роздрібної торгівлі;
– ретельно мийте руки з милом перед вживанням їжі та її приготуванням;
– не купуйте продукти харчування у сумнівних місцях, де їхня якість і свіжість не перевіряється, а самі продавці працюють без медичних оглядів;
– перед вживанням молока та молочних продуктів, які були куплені на фермерських ринках, обов’язково повинні пройти термічну обробку;
– не допускайте споживання продуктів сумнівної якості та із закінченим терміном зберігання;
– для пиття і приготування їжі використовуйте лише питну воду у пляшках або воду з централізованих джерел водопостачання, а при децентралізованому водопостачанні (криниці) воду перед вживанням кип’ятіть;
– ретельно мийте овочі і фрукти проточною водою, для споживання дітьми – обдайте окропом;
– при виявленні симптомів хвороби не займайтеся самолікуванням, а негайно зверніться за допомогою до медзакладу.
Будь-яке отруєння не проходить безслідно. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей.