Синівська громада
Сумська область, Роменський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТУ РІШЕННЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ «ПРО ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ КАПУСТИНСЬКА ГІМНАЗІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ ШЛЯХОМ ЛІКВІДАЦІЇ»

Дата: 04.07.2024 16:59
Кількість переглядів: 34

Фото без описуОрганізатор громадського обговорення Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Синівської сільської ради Сумської області.

Мета проведення громадського обговорення

Врахування думки мешканців Синівської територіальної громади щодо зміни типу, перейменування, реорганізації закладів загальної середньої освіти на території громади.

Назва питання винесеного на обговорення

Проєкт рішення Синівської сільскої ради «Про припинення діяльності юридичної особи Капустинська  гімназія Синівської сільської ради Сумської  області шляхом ліквідації »

Нормативне забезпечення

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

- рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники);

- мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

    Згідно з Конституцією України (статті 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

         Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2024 року № 245 «Про внесення змін до Постанов Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року № 6 і від 27 грудня 2017 року № 1088»:

«За рахунок субвенції не здійснюється фінансування закладів загальної середньої освіти (крім закладів початкової школи), кількість учнів у яких становить:

з 1 вересня 2016 року – менше 25 осіб;

з 1 вересня 2025 року – менше 45 осіб;

з 1 вересня 2026 року – менше 60 осіб.

Формат, строк проведення громадського обговорення

Громадське обговорення у формі публічного громадського обговорення (зустрічей (нарад) з громадськістю) проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення протягом  року.

Отримати консультацію, надати пропозиції та зауваження у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: Сумська область, Роменський район, село Синівка, вул. Спортивна, 2, в електронній формі на електронну адресу 04388455@mail.gov.ua, усній формі на контактний телефон: (05452) 5-74-78. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі, до уваги братися не будуть.

Місцезнаходження організатора громадського обговорення

Сумська область, Роменський район, село Синівка, вул. Миру, 12

Прізвище та ім’я відповідальної особи

Начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Синівської сільської ради Семенченко Людмила Василівна

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті Синівської сільської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

Запрошуємо всіх охочих взяти участь в обговоренні проєкту рішення, що буде внесено на розгляд сесії Синівської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь