A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Ідентифікація тварин – вимога сьогодення

Дата: 15.04.2024 12:08
Кількість переглядів: 23

Майже кожен власник/утримувач сільськогосподарських тварин сьогодні є оператором ринку, який реалізує  продукцію тваринного походження – молоко та молочні продукти,  м'ясо, лише одиниці використовують дану продукцію для власного споживання. Отже,  відповідно до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» власник/утримувач тварин, тобто  юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин  зобов’язані:

подавати для реєстрації дані про ідентифікованих тварин, господарства їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин;

ідентифікувати усіх тварин у господарстві.

Дані вносяться в Єдиний державний реєстр тварин - електронної бази даних про ідентифікованих тварин, їх власників/утримувачів, господарства, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж таких тварин.                          

Мета ідентифікації та реєстрації тварин –  одержання оперативної та надійної інформації про поголів’я тварин щодо статі, віку, породи та їх місцезнаходження для поліпшення управління і прогнозування ринків продукції тваринництва та контролю за епізоотичною ситуацією в Україні.

Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо.

Якщо одну з бирок, прикріплених на вухо тварини, було втрачено чи пошкоджено таким чином, що ідентифікаційний номер, нанесений на ній, не читається – необхідно звернутися до фахівця, що проводив ідентифікацію вашої тварини та замовити дублікат бирки з тим самим ідентифікаційним номером.

Ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин є ефективним засобом виявлення, локалізації, контролю і ліквідації хвороб тварин, занесених на територію України, попередження обігу тварин, які захворіли або щодо яких є підозра на захворювання.

Тож звертаємо увагу власників тварин: відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби усі тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України підлягають ідентифікації та реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь