A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Встановлення заборони на весняно-літній лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Сумської області у період 2024 року

Дата: 25.03.2024 13:41
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

З 1 квітня в Україні розпочинається весняно-літній період нересту риби, тому встановлять заборону на її вилов.

Нерест є особливим та вкрай важливим періодом водних мешканців - часом розмноження. З метою створення сприятливих умов для цього - щороку встановлюють заборону на вилов риби.

Заборона встановлена для водосховищ і озер із затоками, протоками, включаючи зону підтоплення на період:

  • у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) з 01 квітня по 20 травня 2024 року включно;
  • у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2024 року включно;
  • у придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01 квітня по 30 червня 2024 року включно.

 

З наказом ви можете ознайомитися нижче.


Н А К А З

 

Про встановлення весняно-літньої

заборони на лов водних біоресурсів

у рибогосподарських водних об’єктах

Сумської області у 2024 році

 Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Мінагрополітики від 19.09.2022 № 700, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.11.2022 за № 1412/38748, Правил промислового рибальства у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), затверджених наказом Мінагрополітики від 10.04.2023 № 785, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24.04.2023 за № 665/39721, «Науково-біологічного обґрунтування термінів весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у 2024 р.», розробленого Інститутом рибного господарства НААН України від 19.03.2024 № 155-03/24 та «Науково-біологічного обґрунтування переліку меж нерестовищ на рибогосподарських водних об’єктах на період 2023-2025 рр.», розробленого Інститутом рибного господарства НААН України надісланого листом від 17.03.2023 № 141-03/23, з метою охорони та відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах),

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити здійснення промислового, любительського і спортивного рибальства на період нересту риб та розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах, підконтрольних Управлінню Державного агентства меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області (далі - Управління), у такі терміни:

– у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) з 01 квітня по 20 травня 2024 року включно;

– у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2024 року включно;

– у придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01 квітня по 30 червня 2024 року включно.

2. Оголосити нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Сумської області, які підконтрольні Управлінню, за виключенням тих, що знаходяться в адміністративних межах населених пунктів, де дозволяється у період нересту любительський вилов (добування) риби з берега гачковими знаряддями з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

3. На водних об’єктах в період нересту забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях у період нересту, на нерестовищах, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

4. Відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» забезпечити з урахуванням вимог, встановлених воєнним станом та відповідно до ситуації, яка склалась, здійснення заходів по проведенню тримісячника з охорони водних біоресурсів.

5. Відділу іхтіології, регулювання рибальства, меліорації та аквакультури:

5.1. Довести до відома відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та оповістити через засоби масової інформації населення й зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення строків весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів.

5.2. Оприлюднити наказ про заборону добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту на офіційному вебсайті Управління не пізніше одного робочого дня з дня його видвчі.

 5.3. Надавати до Держрибагенства інформацію в термін до 01 числа кожного місяця наступного за звітним до кінця нерестової заборони про стан проходження нересту водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), що знаходяться у районі діяльності Управління.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник                                                                                             Олександр НЕПОЧАТОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь