A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Урядова програма «Доступні ліки» Затверджено оновлені переліки лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації

Дата: 22.03.2024 15:09
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

НАКАЗОМ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ ВІД 20.02.2024 № 279 (ЗІ ЗМІНАМИ, ВНЕСЕНИМИ НАКАЗОМ МОЗ УКРАЇНИ ВІД 26.02.2024 № 329), ВІДПОВІДНО ДО ПУНКТУ 17 ПОРЯДКУ РЕІМБУРСАЦІЇ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА МЕДИЧНИХ ВИРОБІВ, ЗАТВЕРДЖЕНОГО ПОСТАНОВОЮ КМУ ВІД 28.08.2021 № 854 «ДЕЯКІ ПИТАННЯ РЕІМБУРСАЦІЇ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА МЕДИЧНИХ ВИРОБІВ ЗА ПРОГРАМОЮ ДЕРЖАВНИХ ГАРАНТІЙ МЕДИЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ» (ДАЛІ – ПОРЯДОК РЕІМБУРСАЦІЇ), ЗАТВЕРДЖЕНО:
  • Перелік лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 12 лютого 2024 року;

  • Перелік медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 12 лютого 2024 року.

Наказ набуває чинності з 29 лютого 2024 року, з цієї дати втратить чинність наказ МОЗ України від 21.08.2023 № 1495, яким було затверджено попередні переліки.

Перелік лікарських засобів, які підлягають реімбурсації та застосовуються при серцево-судинних, цереброваскулярних захворюваннях, цукровому та нецукровому діабеті, хронічних хворобах нижніх дихальних шляхів, розладах психіки та поведінки, епілепсії, хворобі Паркінсона, а також при потребі в імуносупресії в посттрансплантаційному періоді, лікуванні болю та наданні паліативної допомоги, налічує 412 препаратів, проти 411 у попередньому переліку. З 412 препаратів відшкодовуються повністю 134, що на 5 позицій менше, ніж у попередньому переліку.

Також, в порівнянні з попереднім переліком дещо зменшився перелік препаратів інсуліну - з 72 позицій до 68, із яких 43 відшкодовується повністю.

Комбінованих лікарських засобів, що застосовуються при хронічних хворобах нижніх дихальних шляхів, як і в попередньому переліку, налічується 9 позицій, з яких 8 відшкодовуються повністю.

Слід зазначити, що значно розширено Перелік медичних виробів, які підлягають реімбурсації - з 23 до 43 позицій, з яких 2 відшкодовуються повністю. До цього переліку включені тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові для пацієнтів з діабетом І типу.

Відповідно до пункту 12 Порядку реімбурсації, реалізація лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації та закуплені до дати затвердження МОЗ оновлених переліків лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації, здійснюється за цінами та у порядку, що застосовувалися до дати затвердження МОЗ зазначених переліків, протягом 30 календарних днів з дати початку їх дії. Тобто до 29.03.2024 застосовуються ціни, затверджені наказом МОЗ України від 21.08.2023 № 1495.

Рекомендуємо громадянам, які використовують лікарські засоби та медичні вироби з даних категорій, переглянути реєстри за посиланням.

https://www.apteka.ua/article/687636


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь