Синівська громада
Сумська область, Роменський район

9 березня виповнюється 210 років від дня народження великого українського поета та легендарної постаті національної культури – Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

9 березня виповнюється 210 років  від дня народження Тараса Шевченка, генія українського народу, пророка, Кобзаря, видатного українського поета та художника.

Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.

Із  прожитих 47 років, які відміряла йому доля, 34 він провів у неволі: 24 роки – під ярмом кріпацтва й понад 10 років – у найжорсткіших умовах заслання, 13 так званих «вільних» років перебував під пильним наглядом жандармів.  В Україні поет прожив  лише 15 років, але  у думках, мріях, творчості  Батьківщина була повсякчас.

 Літературна спадщина Шевченка – це 240 поезій, з них – понад 20 поем; драма “Назар Стодоля”; 20 повістей (до нас дійшло 9); щоденник; автобіографії; фрагменти двох незакінчених драм.

 Для кожного українця Тарас Шевченко – національний герой. Сьогодні, коли наш народ мужньо дає  відсіч російському окупанту, виборює свободу та незалежність ціною крові наших захисників та захисниць, вірші Шевченка, його заклики, пророцтва та заповіт є актуальними, як ніколи.

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Це головний  постулат Шевченка  для сучасної України, який  мотивує кожного з нас,  змушує навіть у найважчі хвилини не опускати рук, боротися!

З 210-ми  роковинами, Кобзарю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь