Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Безпека власного життя – запорука щасливого майбуття!

Дата: 23.10.2023 09:14
Кількість переглядів: 109

Фото без опису 19 жовтня в Синівському ліцеї фахівцями Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України  було проведено надзвичайно цікаве та пізнавальне практичне заняття з протимінної безпеки, психологічної та домедичної допомоги. Фахівець з гуманітарного розмінування Галина ТЕРЕЩЕНКО  ознайомила дітей з  різними видами вибухонебезпечних предметів та небезпекою, яку вони несуть для людини. Ліцеїсти пригадали правила поведінки  при виявленні цих предметів, адже, на жаль, Україна  сьогодні є найзамінованішою країною у світі. Особливу увагу звернули  на  саморобні вибухонебезпечні предмети у вигляді іграшок, смартфонів тощо.

 Медичний працівник Павло КОВАЛЕВСЬКИЙ пояснив, як правильно здійснювати реанімаційні заходи: визначення  стану притомності людини, спосіб проведення непрямого масажу серця, штучного дихання, накладання турнікета. Діти мали змогу спробувати все зробити власноруч.

  Психолог Ольга ПЕТРЕНКО ознайомила ліцеїстів із вправами та техніками для подолання стресу. З великим задоволенням  учасники заходу  виконали руханку, а потім усі діти отримали  в подарунок  зошити з логотипом ДСНС.

 Родзинкою заняття стала зустріч дітей з чотирилапим дресированим рятувальником Тото. Кінолог Юлія СЕЧЕЙКО показала, як  працюють сапери на замінованих територіях, а  собака - як  відбувається пошук людей під завалами.

Присутні на цьому заході, почерпнули багато нової та корисної для себе інформації, яка допоможе в екстремальних умовах подбати про власну безпеку та допомогти тим, хто поряд.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь