Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Не забудемо наших маленьких ангелят – безвинних жертв російської агресії

Дата: 04.06.2023 09:00
Кількість переглядів: 67

Фото без опису                     

                                                                                                           Загадаю бажання, найдорожче у світі!

Щоб настав мир в країні, і не гинули діти,

Щоб під небом блакитним колосилися ниви,

Щоб всміхалися люди й жили дружно, щасливо.

Сьогодні, 4 червня, у нашого майбутнього знов подія.

 І це, на жаль, не свято… Сьогодні – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Він був установлений Постановою Верховної Ради України від 1 червня 2021 року із врахуванням того, що з 2014 року на території Донецької, Луганської та інших областей внаслідок збройної агресії та інших дій держави-агресора проти України загинуло щонайменше 260 дітей і понад 467 дітей поранено.

 Чого саме 4 червня? Історія заснування цього сумного дня повертає нас у 19 серпня 1982 року. Саме тоді, під час засідання Генеральної Асамблеї ООН, членами цієї міжнародної організації було ухвалене рішення про заснування Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії із щорічним відзначенням 4 червня.

  На щастя, впродовж майже 23-х років свого існування, як незалежної держави, Україна розвивалась та рухалась вперед мирним шляхом. Відтак питання захисту дітей, жертв збройної агресії, не було для нас настільки болючим і актуальним. Але все змінилося у 2014 році, коли росія спочатку анексувала Крим, а потім розпочала бойові дії на Донбасі.

        Після повномасштабного вторгнення на територію України, через дії російських окупантів в Україні за неповними даними постраждали  1 452 дитини.  За офіційною інформацією 481 дитина загинула та понад 971 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 458, Харківській — 277, Київській — 128, Херсонській — 97, Запорізькій — 89, Миколаївській — 89, Чернігівській — 70, Дніпропетровській — 69, та Луганській — 66.

Понад 234 тисячі українських дітей примусово вивезли до рф, або на тимчасово окуповані нею території. Ці цифри не остаточні, оскільки встановити точну чисельність загиблих та поранених дітей на окупованих росією територіях наразі неможливо.

    Розпочавши збройну агресію проти України, росія порушила усі існуючи норми та принципи міжнародного права. Такі дії є важким злочином проти людяності.

Вшануймо загиблих дітей-жертв війни хвилиною мовчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь