A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

ПРАЦІВНИКИ СУМЩИНИ ОТРИМАЛИ МАЙЖЕ 20 МЛН ГРН ДОПОМОГ ЗА ЧАС ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ РОДИЧАМИ

Дата: 27.01.2022 09:52
Кількість переглядів: 158

Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує:

 

ПРАЦІВНИКИ СУМЩИНИ ОТРИМАЛИ МАЙЖЕ 20 МЛН ГРН ДОПОМОГ ЗА ЧАС ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ РОДИЧАМИ

За оперативними даними упродовж 2021 року 7,3 тисяч застрахованих осіб області перебувало на лікарняному по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми, віком до 14 років. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області компенсувало їм втрачений заробіток за весь період здійснення догляду на загальну суму майже 20 млн гривень.

Загалом працівники Сумщини провели на лікарняних у зв’язку із потребою догляду за хворими родичами майже 70 тисяч оплачених за кошти Фонду днів. Здебільшого догляд здійснювався за хворими дітьми.

Фінансування такої допомоги здійснюється ФССУ, починаючи з першого дня і за весь час непрацездатності з цієї причини. Середньоденний розмір виплати в області склав за підсумками минулого року 284,15 гривні, що на 14,9% більше, ніж у 2020 році.

Зазначена допомога фінансується Фондом, починаючи з першого дня здійснення догляду за хворим членом сім’ї. Її розмір обчислюється на загальних підставах і складає від 50% середньої заробітної плати застрахованої особи (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років або за наявності пільг).

Нагадаємо, надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь