A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Звіт старости Подільківського старостинського округу за 2021 рік

Дата: 18.01.2022 17:24
Кількість переглядів: 341

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Положенням про старосту та іншими нормативно – правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про роботу Подільківського старостинського округу за 2021 рік.

За посадою старости Подільківського старостинського округу беру участь у засіданнях виконавчого комітету Синівської сільської ради, представляю інтереси жителів с. Подільки, постійно беру участь у засіданнях виконавчого комітету та сесіях ради.

Прийом громадян здійснюю за місцем роботи, в межах робочого часу та в поза робочий час в телефонному режимі.

Станом на 31 грудня 2021 року на території Подільківського старостинського округу налічується  215 господарств з реєстрацією місця проживання їх членів. На території населеного пункту, де зареєстровано 527 жителів  і 42 громадяни  проживає без реєстрації. За звітний період померло -18 чоловік, народилось 2 дитини.

На території  Подільківського старостинського округу  проживає 2 учасники ліквідації катастрофи на Чорнобильській  АЕС, 1 афганець, 1 учасник АТО. Працездатне населення складає -337 чоловік, пенсіонери -166 чоловік. Діти до 18 років – 66. На військовому обліку перебуває  103 людини. Заклад дошкільної освіти відвідує 12 вихованців. В Подільківській загальноосвітній  школі навчається 35 учнів. Питання вакцинації на постійному контролі. Станом на 31.12.2021р. вакциновано 227 чоловік. Торгівельне обслуговування населення здійснюють три магазини. На віддалених місцях проживання обслуговування проводить авто лавка.

На території Подільківського старостинського округу працює сільський будинок культури, сільська бібліотека, поштове відділення зв’язку, фельшерсько – акушерський пункт, заклад дошкільної освіти «Оленка» та загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів. Працюють 4 соціальних працівники, які обслуговують 31 громадянина.

На території села є церква Успіння Присвятої Богородиці.

Території біля установ утримуються в належному стані, прибираються кладовища, узбіччя вулиць.

Жителі села систематично проводять впорядкування території біля подвір’їв господарств.

Проводиться робота з призовниками та  військовозобов’язаними про необхідність явки до військового комісаріату, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій.

З метою вшанування пам’яті про загиблого  учасника АТО Рибака В.П. постійно  проводяться заходи вшанування та  покладанням квітів до його могили. Родині   надається підтримка і допомога у вирішенні нагальних потреб.

Ведеться облік громадян  всих пільгових категорій, які проживають на території округу. Подаються документи пільгових категорій, в управління соціального захисту населення для нарахування компенсацій на придбання твердого палива скрапленного газу, використання електроенергії , природного газу.

Проводиться робота з родинами, де батьки неналежним чином виховують своїх дітей, для цього залучались працівники служби  у справах  дітей,також проводилось обстеження умов їхнього проживання. Проводяться роботи з особами, до яких застосовано адміністративне стягнення у вигляді громадських (суспільно корисних) робіт. Складаються графіки, ведуться табеля та контроль за виконанням.

Щомісячно проводиться збір показників лічильників вуличного освітлення та контролюється вчасна заміна несправних лампочок. Хочу подякувати Князєву О.В. за підтримку та допомогу та порозуміння, бо ці роботи часто бувають і у вихідні дні.

Протягом року  прийнято та видано 481 заяву та довідок. З них  перевірено та складено – 28 актів обстеження матеріально – побутових умов проживання, надано – 58 послуг з нотаріальних дій та 18  заяв,  що прирівнюються до нотаріально посвідчених. Решта довідок та заяв різного характеру. Ведуться по господарські книги.

Висловлюю щирі слова подяки директору Подільківського сільського будинку культури І.М. Підлісному та художньому керівнику  А.А. Плут, а також учасникам художньої самодіяльності: О. Багатеренко, Н. Бурик, Л Фіненко, А. Бурик, Ю. Ларченко, І.Івашина, Н. Багатеренко, О. Статива ,       С. Чхайло, Л. Даниленко, а також дитячі колективи Подільківської ЗОШ І-ІІІ та ЗДО «Оленка».

В цьому році були проведені такі масові заходи:

1). Вистава до 8 Березня «Ох, ці жінки».

2).  Звітний концерт до Дня Конституції «Вимріяна поколіннями».

3).  Концерт до Дня молоді та зустрічі поколінь «Душею завжди молоді».

4).  Концерт до Івана  Купала «Ой на Івана, ой на Купала».

5).  Тематичний захід  до Дня Незалежності України «Будеш жити, Україно!».

6).  Концерт до Дня села Подільки «Село – наш дім, наше коріння».    

 

За звітній період, на території округу проведена робота по  покращенню благоустрою села і вирішення наболілих проблем сільської громади. За підтримки керівництва нашої громади та керівників ТОВ «Липоводолинський Райснаб»  - Яцун Н.М. та ТОВ «Довіра – Інвест  2011» - Марченка І.В. було проведено реконструкцію котельні. Виготовлено технічні умови на реконструкцію вузла обліку газу.  Також виготовлено проектну документацію для реконструкції системи газопостачання з організацією та облаштування засобів  дистанційної передачі даних на комерційному вузлі обліку на базі побутового лічильника газу газової топкової Подільківської ЗОШ. За бюджетні кошти було проведено перекриття опалення на другому поверсі.

 Проведено розрівнювання грейдером грунтових доріг до села та до кладовищ. Проводиться вирубування чагарників та випилювання аварійних дерев в парках та вздовж вулиць. В зимовий період завдяки ТОВ «Липоводолинський Райснаб» була проведена велика робота по прибиранню від снігу всіх сільських вулиць. Протягом  весняно-літнього періоду проводилося викошування бур’янів та трави у парках та вздовж вулиць та  на кладовищах. Також дякую працівникам по благоустрою: Кулиничу В.М., Князєву О.М., Зигуну С.М. за неодноразове викошування та вирубування узбіч доріг по селу, стадіону, садочку, ФАПу та на кладовищах.

Завдяки ТОВ «Довіра-Інвест 2011» Марченку І.В. було ліквідовано два несанкціонованих та підгорнуте основне сміттєзвалища .

Завдяки нашим постійним спонсорам ТОВ « Липоводолинський Райснаб» та ТОВ «Довіра – Інвест 2011» було налагоджено збір та вивезення твердих побутових відходів також був завезений пісок на кладовища, дитячий садочок, та школу.

Особисто дякую ТОВ «Липоводолинський Райснаб», а також Логвиненку О.М. за завезений посипаючий матеріал на зиму, який використовується під час ожеледиці.

За бюджетні кошти було пофарбовано місток через річку Грунь, проведено косметичні ремонти в дитячому садочку «Оленка». Побілено Будинок культури, адмінприміщення, поштове відділення та бібліотеку. Пофарбовано меморіал загиблим воїнам, пам’ятний знак Жертвам голодомору.

Закуплено і встановлено чотири вуличних світильники, які працюють від сонячних батарей, що встановлені по вулиці Лісовій, Калиновій та Парковій. Зроблено та пофарбовано поріг у будинку дозвілля. Завдяки допомозі ФОП «Богдан Сергій Васильович», була проведена обрізка дерев по вулицях та паркових зонах. В цьому році в нас розпочав свою роботу перукар, за що односельчани неодноразово висловлювали свою подяку. Завдячуючи ТОВ «Липоводолинський Райснаб» та ФГ «Олена-2019», ТОВ «Довіра-Інвест  2011» була проведена заготівка дров на ФАП, поштове відділення, бібліотеку, дитячий садок і приміщення сільської ради. Цими господарствами надавалась підтримка технікою, бензином та запчастина до бензопили. Завдяки ТОВ «Липоводолинський Райснаб», було висаджено сімдесят п’ять фруктових дерев. В цій клопіткій роботі приймали участь всі колективи та небайдужі жителі нашого села.

Багато було зроблено за 2021 рік. Але все, що хотілось зробити не вистачало часу, інколи можливостей або коштів. Тому надіюсь, що у 2022 році буде зроблено все те, що не довелось у минулому році. Це і підсипати щебенем проблемні місця по вулицях Степова, Калинова та Лісова. Пробити свердловину для води по вулиці Студентській, відновити вуличне освітлення, де його недостатньо  або ж немає взагалі. Привести до порядку пляж на річці Грунь та встановити відео спостереження у проблемних місцях, нагорнути дамби на розмитих ставках та провести поточні ремонти памятних місць у с.Подільки та с. Потопиха, провести поточні ремонти покрівлі СБК та дозвілля.

Висловлюю слова вдячності сільському голові Олегу Тихоненку за довіру та підтримку, працівникам сільської ради та всім відділам за співпрацю. Також вдячний керівникам товариств та фермерських господарств, які жодного разу не відмовили у клопотанні та завжди йшли на зустріч у вирішенні нагальних проблем.

 На території Подільківського старостинського округу працюють десять господарств:

  1. ТОВ «Липоводолинський Райснаб»
  2. СТОВ «Хлібороб»
  3. ТОВ «Довіра-Інвест 2011»
  4. ФГ «Олена 2019»
  5. ФГ «Поділля-Інвест»
  6. ПП «Урожайна Долина»
  7. ТОВ «Агропартнери 2009»
  8. ТОВ «Форвард»
  9. ТОВ ФГ «Обрій»
  10. ФОП «Вербицький Анатолій Вікторович»

Дякую працівникам по благоустрою. Минулий  рік був дуже насичений роботою, але і наступний не легший. Дякую також жителям нашого села, які протягом року приймали активну участь у заходах, спрямованих на благоустрій та завжди відгукувалися на прохання навести лад біля садиб та городів, а також завжди приймали участь у прибиранні кладовищ, парків та сміттєзвалищ. Щиро дякую працівникам старостинського округу та всім, хто працював разом зі мною цей нелегкий рік. Дякую адміністратору, директорові школи та педагогічному колективу, завідувачці дитячого садочка та їх працівникам, бібліотекареві, працівникам СБК, поштового відділення та працівникам ФАПу  а також депутатам. Дякую Вам за цінні поради та слова підтримки. Хай у ваших оселях завжди панує мир та спокій, родинний затишок і здоровя . Бо всі ми разом спільними зусиллями досягли значних результатів, змінивши наше село на краще, зробивши наші  оселі чистішими, гарнішими та красивішими.

         З повагою до  Вас староста Сергій Даниленко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь