A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

НА СУМЩИНІ СЕРЕДНЬОМІСЯЧНИЙ РОЗМІР ВИПЛАТИ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ ЗРІС БІЛЬШ НІЖ НА 10 ВІДСОТКІВ

Дата: 09.12.2021 15:03
Кількість переглядів: 207

Недригайлівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує:

 

НА СУМЩИНІ СЕРЕДНЬОМІСЯЧНИЙ РОЗМІР ВИПЛАТИ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ ЗРІС БІЛЬШ НІЖ НА 10 ВІДСОТКІВ

        Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують їм втрачений заробіток.

        Такі виплати від Фонду призначаються за рішенням МСЕК про стійку втрату працездатності, що необов’язково призвела до встановлення інвалідності, та здійснюються пожиттєво або до повного відновлення працездатності. Так, з 4875 потерпілих на виробництві, які сьогодні отримують щомісячні страхові виплати в області, особами з інвалідністю є 2480 людей.

        При цьому, 54 особи мають інвалідність І групи, 394 особи – інвалідність ІІ групи, 2032 особи – інвалідність ІІІ групи.

        За 11 місяців 2021 року загальні витрати на страхові виплати на Сумщині  склали 185,9 млн. грн. Порівняно з 11 місяцями 2020 року видатки збільшилися на 18,8 млн. грн. (11,3%).

        Середній розмір щомісячної страхової виплати потерпілим на виробництві за поточний період складає 3 403,82 грн. Водночас, середньомісячний розмір призначеної виплати особам з інвалідністю склав 5232,29 грн., що на 523,58 грн., або 11,1% більше, порівняно з попереднім роком. В тому числі, середній розмір щомісячної виплати потерпілим з інвалідністю І групи становить 7102,00 грн., потерпілим з інвалідністю ІІ групи – 6671,69 грн., потерпілим з інвалідністю ІІІ групи – 4895,49 грн.

        Нагадаємо, розмір щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. При цьому максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь