A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Відділ соціального захисту населення Синівської ТГ інформує: Зміни в умовах призначення житлової субсидії

Дата: 30.11.2021 15:35
Кількість переглядів: 843

Фото без описуЗ метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян 15 листопада 2021 року Урядом прийнято постанову за № 1184, якою змінено окремі положення порядку надання житлових субсидій.

Внесеними змінами надано право на отримання субсидії особам, зокрема, у випадках:

  • – якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл, якому менше 5 років із року випуску та вартість якого менше чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати на 1 січня року, з якого призначається субсидія (в 2021 році – 24 тис. грн.);
  • – якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • – у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету;
  • – наявності житлових приміщень, які розташовані у селищах міського типу, а також тих, на які оформлено спадщину, за умови, що воно не здається в оренду (до змін – не враховувалось житло, яке розташоване в сільській місцевості).

         Також збільшено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово -комунальні послуги, за наявності якої житлова субсидія не призначалась: до внесених змін ця сума становила 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.), а відтепер – 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн.).

         Змінами також спрощено умови отримання субсидії на фактично проживаючих осіб! Тепер наявність у членів домогосподарства, які не проживають за зареєстрованим місцем проживання, та у членів їх сімей умов, за яких житлова субсидія не призначається (відсутність доходів, наявність транспортних засобів, депозитів, витрати понад 50 тис. грн., перебування за межами України понад  60 діб та інше) – не є перешкодою для призначення житлової субсидії (крім наявності більше ніж одного житлового приміщення у таких громадян).

Важливо! У разі звернення за оформленням житлової субсидії до кінця листопада – субсидія буде призначена з початку опалювального сезону (з жовтня 2021 року), крім винятків, передбачених законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь