A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Олег ТИХОНЕНКО ПІДПИСАВ МЕМОРАНДУМ МІЖ НАЦПОЛІЦІЄЮ ТА СИНІВСЬКОЮ ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ – «ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ»

Дата: 09.09.2021 17:14
Кількість переглядів: 1001

У рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» між ГУНП у Сумській області та Синівською територіальною громадою підписано Меморандум про партнерство та співпрацю

Основна мета Меморандуму – спільна робота на засадах партнерства, спрямована на підвищення рівня публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та протидії злочинності на території громади.

Перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО повідомив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» є прикладом нового механізму, який впроваджує держава. Держава покладається не тільки на фінансовий ресурс громад, а й на паритетних умовах бере на себе частину фінансування.

«Поліцейський офіцер громади – це не просто особа, яка представляє державу і Національну поліцію. Це людина, яка проживає в громаді, у якої має сформуватися суттєвий рівень довіри з керівником громади. Така взаємодовіра допоможе вирішувати нагальні питання на цій території», – наголосив перший заступник голови Сумської облдержадміністрації.

До привітань долучився голова обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО та акцентував увагу на важливості спільних дій усіх гілок влади заради безпеки в області.

«Відтепер у кожній територіальній громаді буде офіцер, який не тільки працюватиме на її території, але й житиме там. Він знатиме місцеве населення. Він буде орієнтованим на забезпечення безпеки людей і 80-90% свого робочого часу знаходитиметься в громаді. Особливо це важливо в нашій прикордонній області», – зазначив він.

Начальник ГУНП в Сумській області Олександр АНОХІН повідомив, що на Сумщину прибули 48 поліцейських автомобілів. Це найбільша кількість в Україні.

«Люди мають знати і розуміти, що поліція та місцева громада – це єдине ціле у напрямку створення безпеки. Відтепер, з упровадженням цього проєкту кожен житель громади відчуватиме, що він захищений», – сказав головний поліцейський Сумщини.

На даному заході звичайно ж був присутній голова Синівської громади Олег ТИХОНЕНКО і з задоволенням поставив підпис і печатку під спільним документом з ГУНП у Сумській області.

Згідно з Меморандумом, громада забезпечує поліцейського офіцера місцем роботи, маркує службовий автомобіль розпізнавальними знаками належності до громади. Заробітну плату, оснащення, планшет, доступ до бази даних, підтримку додатковими силами і засобами бере на себе поліція. Поліцейський офіцер громади 90% часу проводитиме у громаді і буде підзвітний їй. Це буде працівник поліції з усіма передбаченими правами і обов’язками, але житиме і працюватиме він у громаді, якій і надаватиме послуги: від оформлення ДТП до затримання злочинця.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь