Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Олег ТИХОНЕНКО ПІДПИСАВ МЕМОРАНДУМ МІЖ НАЦПОЛІЦІЄЮ ТА СИНІВСЬКОЮ ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ – «ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ»

Дата: 09.09.2021 17:14
Кількість переглядів: 1040

У рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» між ГУНП у Сумській області та Синівською територіальною громадою підписано Меморандум про партнерство та співпрацю

Основна мета Меморандуму – спільна робота на засадах партнерства, спрямована на підвищення рівня публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та протидії злочинності на території громади.

Перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО повідомив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» є прикладом нового механізму, який впроваджує держава. Держава покладається не тільки на фінансовий ресурс громад, а й на паритетних умовах бере на себе частину фінансування.

«Поліцейський офіцер громади – це не просто особа, яка представляє державу і Національну поліцію. Це людина, яка проживає в громаді, у якої має сформуватися суттєвий рівень довіри з керівником громади. Така взаємодовіра допоможе вирішувати нагальні питання на цій території», – наголосив перший заступник голови Сумської облдержадміністрації.

До привітань долучився голова обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО та акцентував увагу на важливості спільних дій усіх гілок влади заради безпеки в області.

«Відтепер у кожній територіальній громаді буде офіцер, який не тільки працюватиме на її території, але й житиме там. Він знатиме місцеве населення. Він буде орієнтованим на забезпечення безпеки людей і 80-90% свого робочого часу знаходитиметься в громаді. Особливо це важливо в нашій прикордонній області», – зазначив він.

Начальник ГУНП в Сумській області Олександр АНОХІН повідомив, що на Сумщину прибули 48 поліцейських автомобілів. Це найбільша кількість в Україні.

«Люди мають знати і розуміти, що поліція та місцева громада – це єдине ціле у напрямку створення безпеки. Відтепер, з упровадженням цього проєкту кожен житель громади відчуватиме, що він захищений», – сказав головний поліцейський Сумщини.

На даному заході звичайно ж був присутній голова Синівської громади Олег ТИХОНЕНКО і з задоволенням поставив підпис і печатку під спільним документом з ГУНП у Сумській області.

Згідно з Меморандумом, громада забезпечує поліцейського офіцера місцем роботи, маркує службовий автомобіль розпізнавальними знаками належності до громади. Заробітну плату, оснащення, планшет, доступ до бази даних, підтримку додатковими силами і засобами бере на себе поліція. Поліцейський офіцер громади 90% часу проводитиме у громаді і буде підзвітний їй. Це буде працівник поліції з усіма передбаченими правами і обов’язками, але житиме і працюватиме він у громаді, якій і надаватиме послуги: від оформлення ДТП до затримання злочинця.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь