A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Разом ми СИЛА!

Дата: 26.08.2021 15:30
Кількість переглядів: 452

Вже незабаром забринить вересневим гомоном шкільний дзвоник, покличе дітвору за парти. Його переливи почують у 2021-2022 навчальному році й учні Капустинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Синівської сільської ради.

У передчутті  неминучого закриття, у разі відсутності необхідного контингенту учнів, працівники закладу за ініціативи старости села Кулинич Світлани Володимирівни, фермерки Грищенко Світлани Володимирівни провели масштабну роботу з «порятунку» закладу. В мережі Інтернет , на місцевому телебаченні, радіо, та офіційному сайті громади  розповсюдили інформацію про бажання  відродити місцевий навчальний заклад шляхом запрошення на постійне проживання багатодітних родин з наданням для них житла. Сучасне життя  приносить багато несподіванок і сюрпризів, як приємних, так і не дуже, тому і є в усіх куточках держави родини, що потребують покращення житлових умов. Багатьох зацікавила дана пропозиція та, звичайно, не всі були готові до переїзду. Але на сьогоднішній день  кількість дітей відповідно поданих документів становить 43 особи. Це великий успіх  великого починання.

Відповідно законодавства  всі працівники школи були попереджені про можливі звільнення. Але  бажання  та ініціативність  Капустинського старостинського округу дала свої результати. Протягом червня-серпня були проведені значні ремонтні роботи з підготовки житла для запрошених родин. До цієї справи залучалися працівники організацій та установ, небайдужі  жителі села. Одночасно ішла підготовка навчального закладу до початку нового навчального року. Проведений ремонт харчоблоку, кабінету для навчання учнів 1 класу. До речі першокласників цього року  в Капустинській ЗОШ І-ІІІ ступенів буде шестеро. Всі ремонтні роботи виконувалися працівниками школи та чоловіками працівниць закладу в переважній більшості за кошти спонсорів і витрачено вже більше 12 тисяч грн.

За підсумками проведеної роботи 20.08.2021 року на позачерговій сесії  Синівської сільської ради було прийняте рішення про відміну  попередньо прийнятого рішення сьомої сесії від 25.05.2021 року «Про ліквідацію Капустинської ЗОШ І-ІІІ ступенів».

 Отож Капустинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 1 вересня 2021 року розпочне свою роботу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь