A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

ЗАХИСТ ПРАВ І ЗАКОННИХ ІНТЕРЕСІВ ДІТЕЙ

Дата: 07.07.2021 18:06
Кількість переглядів: 451

7 липня у приміщенні Роменської районної державної адміністрації відбулася нарада за участю тимчасово виконуючого обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації Володимира ТАТАРІНОВА, голів територіальних громад та начальників служб у справах дітей Роменського району під головуванням заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Вікторії МЕДВІДЬ

У нараді також узяв участь начальник служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ.

Синівська громада не стоїть осторонь таких важливих питань, тому від нашої громади у нараді узяли участь заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Владислав ОВЧАРЕНКО та начальник служби у справах дітей Діана ГЕРМАН.

«Від початку процесу децентралізації держава вимагала від територіальних громад створення служб у справах дітей в громадах, оскільки саме громада має стати центром, який захищає та забезпечує права дітей, виявляє сім’ї, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, що потребують соціальних послуг, оцінює їх потреби, надає необхідні соціальні послуги. На території Роменського району в усіх громадах утворено служби у справах дітей. Тому я вдячна головам територіальних громад району за чітке розуміння відповідальності за долю кожної дитини», - зазначила заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Вікторія МЕДВІДЬ.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації Володимир ТАТАРІНОВ зосередив увагу присутніх  на важливості та необхідності вчасного інформування та взаємодії між суб’єктами соціальної роботи: службами у справах дітей, медичних закладів, ювенальної поліції, закладів освіти, фахівців із соціальної роботи.

«Лише при тісній взаємодії усіх причетних до цього структур різних рівнів, можливо побудувати ефективний та дієвий механізм захисту прав дітей», - підкреслив Володимир ТАТАРІНОВ.

«Сфера захисту прав переживає складний час реформування, який на даний час ще триває. Очікуються значні зміни в законодавстві, які спрямовані на наділення служб у справах дітей територіальних громад функціями щодо усиновлення та влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», – зазначив начальник служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ.

До наради щодо обговорення організації взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо захисту прав і законних інтересів дітей також долучилися керівник Роменської окружної прокуратури Ігор ГЛУЩЕНКО, заступник начальника Роменського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Сумській області Сергій БАШКІРОВ та начальник Роменського міськрайонного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області Тетяна БАРСУКОВА.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь