A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Синівської сільської ради

Дата: 05.04.2021 09:55
Кількість переглядів: 807

 

ПРОТОКОЛ  № 6

 

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій Синівської сільської ради

 

с. Синівка

від  05.04.2021 року

 

ГОЛОВУВАВ: Тихоненко О.І., Синівський  сільський голова , голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Синівської сільської ради

ПРИСУТНІ: члени комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Синівської сільської ради ( далі сільська комісія),  лікар загальної практики сімейної медицини Буряк О.І., начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Лепська Л.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1.   Про виконання заходів по запобіганню  поширенню  та території Синівської сільської ради гострої респіраторної хвороби СОVID, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  2. Про  визначення місця знешкодження ВНП на території Синівської сільської ради.
  3. Про стан протипожежної безпеки на території Синівської сільської ради.

СЛУХАЛИ: Про виконання заходів по запобіганню  поширенню  та території Синівської сільської ради гострої респіраторної хвороби СОVID, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Інформує: Тихоненко О.І. – сільський голова  Синівської сільської ради, голова комісії. Наголосив, що з 00 год. 00 хв. 24 березня 2021 р. встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Проінформував присутніх про стан з захворюванням на короновірусну хворобу на території  ради. Відмітив, що жителі сільської ради  не дотримуються маскового режиму, чим наражають на небезпеку себе та оточуючих.  Синівська ЗОШ працює в дистанційному режимі. Пропоную   встановити  роботу торговельних закладів  до 19.00год.

Виступили: Буряк О.І.- лікар загальної практики сімейної медицини  АЗПСМ с. Синівка.  Заявив, що по с. Підставки та с. Колядинець хворих не виявлено.  Щоп’ятниці звітуємося перед Роменською районною державною адміністрацією про стан поширення корона вірусної хвороби COVID-19 . ситуація контрольована, але люди самі не витримують запобіжних заходів захисту. Розпочато вакцинацію. Планується проведення в с. Підставки вакцинувати осіб старше 65 років.  Прохання до старост сіл надавати посильну допомогу в спільній справі по виконанню заходів щодо поширення хвороби.

     Підстав до переведення інших шкіл сільської ради на дистанційний режим роботи немає.

Подоляк С.С. – секретар комісії. Який зазначив, що потрібно контролювати тих осіб, що прибули  на територію сільської ради, щоб вони йшли на самоізоляцію, як це передбачено законодавством.

Лепська Л.М. – начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму. Чи вакцинація обов’язкова ?

Буряк О.І. – по бажанню.

УХВАЛИЛИ:

  1. Інформацію про виконання заходів по запобіганню  поширенню  та території Синівської сільської ради гострої респіраторної хвороби СОVID, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 прийняти до відома.
  2. Встановити  роботу торговельних закладів сільської ради до 19.00години.
  3. Перевести Синівську ЗОШ на дистанційну форму роботи.
  4. Обмежити доступ до адміністративних послуг населенням ради, звернення громадян приймати в телефонному режимі, крім тих, що потребують вирішення з посадовою особою ( нотаріальні дії, реєстрація актів цивільного стану).

СЛУХАЛИ: Про  визначення місця знешкодження ВНП на території Синівської сільської ради.

Інформує: Тихоненко О.І. – сільський голова, голова комісії. До сільської ради надійшов лист Управління Державної  служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області , 17 Державної пожежно-рятувальної частини, де зазначено, що протягом 2019-2021 років на території Синівської ТГ було знайдено та успішно знешкоджено 9 вибухонебезпечних предметів. З метою забезпечення виконання  заходів відповідно «Плану  виконання завдань та заходів з промінної діяльності на території Сумської області у 2021 році», керуючись ст. 17 п. 25 Кодексу цивільного  захисту України, ст. 22 Закону України «Про протимінну діяльність в Україні», Держприкордонслужби від 27.05.2008 року № 405/223/625/455 «Про  організацію робіт з виявлення. Знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів на території України та взаємодію під час їх виконання», наказу МНС України від 20.09.20010 року № 791 «Про затвердження Інструкції з організації та проведення робіт з розмінування місцевості на території України підрозділами та спеціалізованими підприємствами МНС, запропоновано сільській раді затвердити місця знищення вибухонебезпечних предметів на території Синівської ТГ.

УХВАЛИЛИ:

  1. Затвердити місця знищення вибухонебезпечних предметів на території Синівської ТГ (додаток № 1).
  2. Проводити роз’яснювальну роботу серед населення сільської ради про можливі загрози від вибухонебезпечних предметів і заходи, які необхідно вживати для уникнення небезпеки для життя і здоров’я населення.

Депутати сільської ради, старости, постійно

СЛУХАЛИ: Про стан протипожежної безпеки на території Синівської сільської ради.

Інформує: Тихоненко О.І. – сільський голова, голова комісії.  В зв’язку з проведенням робіт по благоустрою , особливо в період весняних робіт, почастішали випадки пожеж на території сільської ради. Люди випалюють стерню, палять відходи  минулорічної рослинності, чим можуть створити пожежонебезпечну ситуацію.

            Згідно з чинним законодавством, ст. 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 27 ЗУ «Про рослинний світ», забороняється випалювання сухої рослинності або її залишків.
         Поряд з цим,   випалювання являється загрозою  для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря пил та інші шкідливі речовини. Під час згоряння однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється більше
9 кг мікрочасточок диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали тощо, які осідають у легенях.
         Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору, об’єктів господарювання, лісових насаджень та інше.        

УХВАЛИЛИ:

  1. Проводити роз’яснювальну роботу серед  населення сільської ради про  заборону випалювання  залишків сухої рослинності, стерні, сухого листя, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

Старости, депутати сільської ради

Постійно

 

 

 

 

Голова комісії                                 Олег ТИХОНЕНКО

 

                                         Секретар комісії                              Сергій ПОДОЛЯК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь