Синівська громада
Сумська область, Роменський район

ПЕНІТЕНЦІАРНА ПРОБАЦІЯ ЯК СКЛАДОВА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ ЗАСУДЖЕНИХ ОСІБ

Дата: 23.03.2021 14:46
Кількість переглядів: 879

Безпека суспільства – найголовніша мета пробації в Україні, яка здійснюється шляхом комплексу заходів, що мають на меті виправлення та повернення у суспільство засуджених. 

Відповідно Закону України «Про пробацію», пенітенціарна пробація - це підготовка осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою трудового і побутового влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання.

23 березня 2021 року в Синівській територіальній громаді відбулася робоча зустріч керівного складу громади з представником Липоводолинського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області, в ході якої було проведено навчання старост старостинських округів громади з даного питання.

Олександр Великодний детально роз’яснив усі аспекти роботи пробації. Наголосив на найбільш частих проблемах, які виникають в даних ситуаціях та показав шляхи їх вирішення.

Таким чином, створена більш ефективна система соціальної підтримки звільнених осіб. Момент звільнення засудженого має досить важливе значення для нього, оскільки він стикається з багатьма проблеми, які самотужки вирішити не взмозі. Саме тому  на сьогоднішній день орган пробації допомогає особі, яка звільняється від відбування покарання у виді обмеження волі чи позбавлення волі на певний строк, до належного «повернення» такої особи до суспільства після ізоляції від нього.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь