A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синівська громада
Сумська область, Роменський район

Вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2021 13:06
Кількість переглядів: 753

Фото без опису9-10 березня щорічно українці вшановують пам’ять Великого Кобзаря, українського поета, письменника, художника, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста,  людини, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов’язаній з стародавньою козацькою культурою і звичаями України.

Тарас Шевченко у своїй творчості відобразив саме ті думки і настрої, які були важливими в житті українців його часу. В історичному розвитку України Шевченко – явище незвичайне як своєю обдарованістю, так і місцем у літературі, мистецтві, культурі. З 47 років життя поет пробув 24 роки у кріпацтві, 10 на засланні, а решту – під наглядом жандармів.

Трагічно важкий шлях Шевченка до творчих висот визначив в образній формі І.Франко: «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі і вільні шляхи професорам та книжним ученим».

Тарас… Просторо в цьому імені. Його немає  з ким порівняти у письменстві інших народів. Не тому, що він кращий за інших. Він – вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу. Впливи Шевченка на різні сторони духовно-національного життя нації відчуваються до сьогодні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь